Edullista ruokaa -villitys jatkuu...

Otimme auringosta kaiken irti ja menimme piknikille aamupäivällä. Oli aivan mahtavaa tuntea auringon lämpö taas. 

Kävin lihakauppa Herekissä ostamassa sisäfilettä huomiselle carpacciolle (filmataan Heidin kanssa Silmusalaatti video) ja tein löydön: härän häntiä! Ostin neljälle hengelle ja se maksoi kokonaiset 4.80 €. Edullista ja naurettavan helppoa ja hyvää!

Hännät ovat nyt uunissa, kavereina varsiselleriä, porkkanaa, sipulia, valkosipulia, rosmariinia ja nesteenä olutta, paseeratut tomaatit ja lihalientä. Ja tottakai suolaa. Nyt en tarvitse tehdä mitään kolmeen tuntiin! = päikkärit : )

Illalla valmistan isoista valkoisista pavuista muusia ja wokkaan nopeasti ruusukaalia tuomaan väriä ja makua. Ja jos onnistun, mukaan tulee broilernahka-chipsejä. Ei ehkä kuullosta mahtavalta, mutta lupaan että on!

Meille tuli yllätysvieraita ja lisäsin häränhäntäpataan kanareisipaloja. Tuli hyvää ja riitti kaikille.

Chipsit onnistuivat loistavasti! Ovat ihanan läpinäkyviä, suolaisia ja rapeita. Kannattaa tehdä. Kaikki rakastivat!

Publicerad 01.03.2014 kl. 15:38

Hyvää, helppoa ja edullista (ei nopeeta)

Mahtava tapa tyhjentää vihanneslaatikko on laittaa porsaan kylkiluita. Kylkiluut ovat edullisia, hauskoja syödä ja niitä voi maustaa millä vaan.

Löysin kotoa punasipulia, valkosipulia, varsiselleriä, yhden porkkanan, 3 kpl  herkkusieniä ja vähän kuivahtaneita yrttejä. Nesteeksi laitoin valkoviinipullon jämät, pakkasesta kanalientä ja vettä, niin että luut peittyivät.

Koko höskä pataan, kansi päälle ja porisemaan uuniin miedolla lämmöllä (140 astetta noin kolme tuntia). Liha on valmis kun se irtoaa luusta vaivatta. Nostan kylkiluut talteen ja siivilöin nesteen.

Nesteestä saa ihanan kastikkeen (glasen) helposti, kiehauttamalla liemen kasaan ja maustamalla esim. soyalla, tuoreella inkiväärillä, ketchupilla, hunajalla, chilillä...

Teen kastikkeesta hieman tahmean ja penslaan rapeaksi grillattuihin kylkiluihin. Leikkaan luut osiin niin että on helppo syödä sormin.

Ja hyvää tuli...

Publicerad 28.02.2014 kl. 15:16

Sushia perheelle

Koko perhe (ja naapurin tyttö) rakastaa sushia. 

Sushin tekeminen ei kuitenkaan ole nopeinta maailmassa, mutta välillä sitä jaksaa myös näin keskiviikkoisin.

Kävin lemppari kalakaupassani täällä Porvoossa, Porvoon kalatalossa ja ostin aivan upeeta lohta. Rakastan sashimia (pelkkää raakaa kalaa) ja siihen tämä lohi sopi täydellisesti. Joten ostin reilusti!

Maistan aina kalaa kaupassa, varmistaakseni tuoreuden (kala ei saa haistaa eikä maistua "kalalle" vaan olla freesi ja merellinen. Kalan liha pitää myös olla kiinteä). Säästääkseni aikaa omassa keittiössä pyysin kalamestarin poistamaan ruodot ja nahan. Tottakai rikkomatta lihaa, kun sashimia syödään.

Lasten lemppariruokaa! Laitoin vahingossa kaikkiin lohi nigireihin (riisityyny) wasabia ja se "yllätti" heidät vahvasti ; ) Vettä päälle ja ruokailu jatkui.

Publicerad 27.02.2014 kl. 12:40

Osterit

Tämän illan MasterChef-jaksossa mm. ostereiden availua. Nelonen 20.00 : )

Tein tässä jokin aikaa sitten myös itse videon ostereiden avaamisesta: KLICK

Publicerad 25.02.2014 kl. 17:47

Lauantaimeininkiä

Lauantaina meillä oli Hans on the bassin laulaja Anna ja hänen poikaystävänsä Mathias kylässä. Systeri Mariakin oli mukana.

Löysin loistavaa lohta ja mätiä Porvoon Kalakaupasta joten sitä siis pöytään.

Naapuri Sussikin tupsahti kylään.

Jälkkäriksi "sesongin" vitamiinipommeja ja vaniljakastiketta "pähkinä-krunchilla".

Ja lopuksi vielä jäätä niskaa...

Publicerad 24.02.2014 kl. 23:20

Pizza Sisters in Kallio (video)

Tässä hieman fiilistelyä ravintolapäivältä!

 

Publicerad 21.02.2014 kl. 10:11

Ruokakirja työn alla

Salaista tietoa lukijoilleni: Minulta ilmestyy ruokakirja keväällä. Olen kirjoitanut jo yli 50 reseptiä ja nyt olen ruvennut kokkailemaan niitä kuvauksia varten. 

Kyseessä ei kuitenkaan ole tavallinen reseptikirja vaan haluan opettaa lukijalle gourmet-kokkailun salaisuudet. Tarkoituksena on opettaa kuinka helppoa on tehdä todellista gourmet-ruokaa myös kotioloissa (kun seuraa nerokasta gourmet-kaaviotani). 

Olen kokkaillut koko elämäni ja MasterChef kilpailun myötä opin vielä paljon lisää. Kilpailun jälkeen olen myös saannut harjoitella Ravintola Olon keittiössä, mikä myös on ollut opettavaista ja inspiroivaa.

Tässä tarjoilen perunaa, perunaa, perunaa sekä myös perunaa. Saatte kuulla myöhemmin vielä mistä kaikesta oikein on kyse.

 

Publicerad 18.02.2014 kl. 18:12

Pizza Sisters ravintolapäivillä

Koko jengi koossa: Pizza Sisters (and the dudes).

Leipurin Oy sponsoroi taikinat. Suurkiitos!

Paula ja Janne tekivät pizzoja sisällä, Heidi hoiti tilaukset...

...Miro ja minä paistettiin pizzat ja Jenni koristeli ne Silmusalaatilla ja hoiti tarjoilut.

Ja pizzat tottakai paistettiin Big Green Eggeissä.

Hyvin menee pizzamaailman huipulla!

Välillä oli pieniä logistiikkaongelmia kun post-it lappuset lensivät tuulen mukana mutta suurimmilta osin homma toimi hyvin.

Kiitos Made in Kalliolle että lainasitte tiloja! Tässä paikan emäntä!

Hyvin meni pizzat kaupaksi. 350 myydyn pizzan jälkeen loppuivat raaka-aineet.

Ja kiitos vielä koko porukalle ja kaikille jotka tulivat herkuttelemaan! Oli mahtavan hauska päivä!

Publicerad 17.02.2014 kl. 20:18

Kylmäsavulohi- ja yrttikohokas

Ulkona satoi joten ei päästy mäkeen. Sen sijaan käytiin koko perhe katsomassa uusin Risto Räppääjä ja tehtiin kohokkaita. Kyllä se maanantai silläkin tavalla ihan mukavasti menee.

Publicerad 17.02.2014 kl. 18:55

Ravintolapäivä Kalliossa

Laitan kohta lisää materiaalia aivan superupeasta ravintolapäivästä Made in Kalliossa. Tässä ensin pieni klippi fiiliksestä KLICK

Ja suuri kiitos kaikille asiakkaille. Olette parhaita!

Publicerad 17.02.2014 kl. 10:00

Valentine's Day bar hopping in Helsinki

Eilen oltiin Mian ja Jompan kanssa Helsingin yössä. Oli hemmetin hauskaa ja naurettiin niin että poskiin sattui.

Ensin käytiin moikkaamassa Caddea ja Hannaa Stockan herkussa jossa he promosivat uutta Safkaa-kirjaansa. 

Sitten mentiin Teatterin kautta Puebloon jossa nautittiin stadin parhaat margaritat sekä mahtavaa Meksikolaista ruokaa. Ravintolan isäntä Ale piti huolta siitä että kaikki viihtyivät. Aivan mahtava paikka!

Loosen kautta mentiin vielä testaamaan Putten Pizzoja joita väitetään stadin parhaiksi. Oltiin jo syöty joten vedettiin yksi pizza neljään pekkaan. Kiva paikka ja hyvät pizzat. Kiitos mahtavasta illasta!

Publicerad 15.02.2014 kl. 21:02

Matprat på Radio Vega 12.15

Tuuna in på Radio Vega klockan 12.15 nu idag. Snackar om krispig fisk och potismos med Hannah. Och vem vill inte snacka om det såhär brunchdags på en lördag. Längre ner på bloggen finns en video om rätten (på finska).
Publicerad 15.02.2014 kl. 12:03

Pizzaa sunnuntaina!

Nyt Pizza Sistersit ovat taas vauhdissa! Sunnuntaina 16.2 myymme mahtavia Big Green Egg pizzoja Vaasankadun ja Kustaankadun kulmassa, Made in Kallion tiloissa.

Meitä tulee olemaan kokonaiset 6 MasterCheffiläistä! Tervetuloa herkuttelemaan! (Pizza 5 €  ottakaa käteistä mukaan).

 

Tapahtuman FB sivut: KLICK

Nyt on pökkyä mitä pistää pesään.

Tukussa shoppailemassa raaka-aineita 350 pizzalle. (Viimeksi loppuivat kesken)

Basilikaa kansalle!

Uutuutena tällä kertaa: chilivaihtoehto!

Publicerad 14.02.2014 kl. 12:59

Triffidit kasvavat

Nyt olen kokeillut pientä kasvimaatani yli viikon ja kyllähän se mainiosti toimii. Muut yrtit jotka ostin samaan aikaan ovat jo kuolleet mutta nämä vain pukkaavat uusia vihreitä lehtiä hurjaa vauhtia. 

Laitteeseen laitetaan vettä joka tasaisin välein kastelee ruukut. Öisin olen sammuttanut valon. Siihen mahtuu kolme pienempää ruukkua kätevästi tai kaksi isompaa. 

Tregrenillä on muitakin kasvien kasvatuslaitteita joska soveltuvat kotiveljelyyn. Täältä löytyy lisää infoa kiinnostuneille: http://tregren.com/fi/

Publicerad 13.02.2014 kl. 14:58

Safkaa skideille

Eilen pidettiin paltsu Cadden ja Hannan kanssa. Me tehtiin graafinen ulkoasu uusimmalle Safkaa kirjalle ja nyt puhuttiin tulevasta, lasten keittokirjasta. Hauskoja proggiksia.

Publicerad 12.02.2014 kl. 10:06