Italialainen kokkailuilta! Lotten catering!

Viime viikolla vedin kokkikoulua ryhmälle mahtavia ihmisiä. Olivat iloisia, innokkaita oppimaan ja noudattivat loistavasti ohjeitani. Kiitos, olette super! 

Jopa pastan tekeminen onnistui ekalla yrityksellä.

Menulla oli:

  • Tuorepastaa kermaisellayrttikastikkeella
  • Täytetyt kananrinnat tomaattikastikkeessa, lisukkeena murskatut valkoiset pavut pinaatilla
  • Jälkkäri oli kirjastani: Haudotetut Gourmet-päärynät ; )

Reseptit alla.

 

Tuore-pasta (tagliatelle) kermaisella yrttikastikkeella (15 henkilölle)

Aloita pastasta.

1.5 kg pastajauhoja

15 kokonaista kananmunaa tai 30 keltuaista.

 

Sekoita yhteen joko käsin tai koneella kunnes saat murusen taikinan, jonka voit koota yhtenäiseksi taikinaksi. Kiedo taikina kelmuun ja laita jääkaappiin noin 30 minuutiksi.

Ota taikina jääkaapista ja vaivaa noin 10 minuuttia pastakoneen avulla. Kun taikina tuntuu joustavalta, rupea tekemään tagliatellea.

Jauhota valmiit tagliatellet kunnolla, jotta ne eivät jää kiinni toisiinsa. Anna pastan kuivua pöydällä kunnes olet valmis keittämään sen.

Laita pasta kunnolla kiehuvaan ja suolattuun veteen noin 1-2 minuutiksi. Tarjoa heti kastikkeen kera.

 

Kermainen yrttikastike

250 g voita

Kaksi kourallista salviaa

10 dl kermaa

5 dl äyriäislientä

Suolaa

Sitruunamehua

Sulata voi ja paista siinä salvia rapeaksi. Lisää kerma ja liemi ja anna kiehua hiljaa noin 3–5 minuuttia. Mausta sitruunamehulla ja suolalla.

 

Täytetyt kananrinnat tomaattikastikkeessa

Esilämmitä uuni noin 200 asteeseen.

n. 3 kg kananrintaa (yksi/henkilö)

8-10 valkosipulikynttä, raastettuina

Kaksi kourallista silputtuja yrttejä

3 dl raastettua parmesaanijuustoa

3 dl pinjan siemeniä (tai muita pähkinöitä, voidaan myös jättää pois)

3 dl aurinkokuivattuja tomaatteja, pieninä “murusina”

Sitruunan kuoriraastetta, noin 3 sitruunasta

 

5 dl punaviiniä

5 purkkia kokonaisia tomaatteja (purista ne rikki käsin)

4 keltaista sipulia pieninä kuutioina

200 g voita

Suolaa

Sitruunamehua

Aseta kananrinta leikkuulaudalle ja leikkaa päältä keskelle pitkä viilto, joka menee hieman rintapalan puolivälin ohi (syvemmälle). Tämä on viilto, jonka täytät ihanalla täytteellä. Tee näin kaikille rintapaloille.

Jos rintapalat ovat liian ohkaset, voi ne kelmun välillä kevyeesti hakata littaniksi ja rullata täyte sisään. Kiinnitä coktailtikulla.

Sekoita täytteen ainekset yhteen ja täytä rintapalat. Laita sivuun odottamaan.

Kuumenna uunivuoka liedellä, sulata siinä voi ja paista sipuli läpikuultavaksi. Kaada joukkoon punaviini ja anna kiehua noin 5 minuuttia. Lisää puristetut tomaatit ja suola, anna kiehua noin 5 minuuttia. Laita täytetyt kananrinnat aika lähekkäin vuokaan ja laita uuniin. Tomaattikastikkeen pitäisi juuri ja juuri peittää liha. Lisää tarvittaessa hieman vettä.

Rinnat valmistuvat noin 30 minuutissa. Tarkista kastikkeen maku ja mausta sitruunamehulla ja suolalla.

 

Murskatut valkoiset pavut pinaatilla

noin 80–100 g isoja valkoisia papuja / henkilö

Voita

Sitruunamehua

Suolaa

Pinaattia pieni kourallinen / henkilö

 

Huuhtele pavut ja lämmitä voissa miedolla lämmöllä. Mausta suolalla ja sitruunamehulla. Juuri ennen tarjoilua lisää huuhdeltu pinaatti. Yhdistä varovaisesti. Pinaatti on valmista noin 30 sekunnissa.

Tarkista maku ja tarjoile.

 

Haudotetut Gourmet-päärynät

 

 

 

Publicerad 10.11.2014 kl. 13:46

Keskiviikkona olen Porvoon Kalatalossa! Kom på onsdagen till Borgå Fiskhus!

Huomena kannattaa tulla Porvoon Kalataloon! Olen siellä laittamassa pehmeetä risottoa, rapeaksi paistettua kuhaa ja makuhermoja herättävää yrttiöljyä. 

Tulkaa kuuntelemaan niksejäni mahtavalle risotolle ja ostamaan upeita herkkuja pyhäpäiville. Pyhäpäivät ovat kokkaamista varten (minun mielestäni) ; )

Olen paikalla kello 13-18. Nähdään siellä!

 

Välkomna till Borgå fiskhus! Jag kockar mumsig risotto med knaprigt stekt gös, smaksatt med citronig örtolja. 

Kom och fråga hur den perfekta risotton lyckas och inhandla fantastiska ingredienser inför helgen. 

När vädret är som det är finns det inget skönare mat än risotto!

Jag är på plats kl. 13-18. Kom och smaka!

 

 

Publicerad 28.10.2014 kl. 12:26

Suunnittelu kannattaa, varsinkin... Lotten catering!

...kun on 140 henkilön catering keikka. Minulla oli sellainen lauantaina ja kokkailemiset aloitin torstaina jotta varmasti sain kaikki valmiiksi.

Huomasin jälleen että jos vain suunnittelee menuun, raaka-aineet ja aikataulun todella huolellisesti ei se oikeastaan vaikeata ole. Se vain vie enemmän aikaa, kun on enemmän vieraita.

Juhlat olivat ihanat 50-vuotisjuhlat ja sain ehdottaa syksyisen menun joka ilokseni miellytti myös sankaritarta.

Possunposkea confit

Perunapyree

Keräkaalisalaatti

Marinoidut punasipulit

Possuposket ovat maukkaita ja mahtavia ja kaikki nämä reseptit löytyvät minun kirjastani. Minulla oli helppoa tarkistaa että tein kaiken oikein ; )

Torstaina laitoin punasipulit marinaadiin. Näin kaikki maut saivat riittävästi aikaa tutustua toisiinsa ja minä sain yhden annoksen valmiiksi.

Perjantaina oli kastikkeen ja lihan vuoro. Kastike sai kiehua hiljalleen koko päivän kun muutenkin hääräsin keittiössä. Huoneenlämpöisenä laitoin sen vielä jääkaappiin jotta sitten lauantaina sain kaiken rasvan helposti nostettua pois. 

Lihan laitoin rasvaan, mausteiden kera, 95 asteiseen uuniin noin 6 tunniksi. Tietää että liha on valmista kun se maistaessa sulaa suussa. Makua ja mehevyyttä löytyy kun rasvassa hitaasti valmistaa. Suosittelen lämpimästi.

Lauantai olikin jo sitten kaalin suikaloimista / ruokien maustamista / pakkaamista / kastikkeen viimeistelyä ja lihan paistamista. Halusin antaa lihalle ihanan rapean paistopinnan.

Vaikka kuinka suunnittelee tulee aina lopussa kiirre. Jätin melkoisen kaaoksen keittiöön, mutta ehtiihän sitä siivota juhlien jälkeenkin.

Sitten vaan kaikki autoon ja juhliin. Onneski minulla oli 6 loistavaa tyttöä auttamassa viimeistelyn ja tarjoamisen kanssa. 

Juhlat olivat isot ja juhlavat. Ruoka sai paljon kiitosta ja sitä riitti kaikille. Yritän aina muistaa ottaa kuvia, mutta kun keskityn ja kokkaan unohdan melkein aina. Mutta lupaan että kaikki oli upeeta ; )

Super keikka! Olen aina onnellinen kun saan laittaa ruokaa!

 

Publicerad 14.10.2014 kl. 16:10

Kun Piece 'n' Love pizzataikinasta tulee pullaa

Lauantaina oli kansallinen korvapuustipäivä. Ajattelin että voikohan minun pizzataikinaa tuunaamalla saada onnistuneita kanelipullia?

Aamulla (Kim herätti minut mukavasti kello 7!) aloitin pizza/pulla taikinaa tekemään. Pohjaan minun oma pizzataikina ja lisäsin siihen voita kuutioina ja sokeria. Paulan ruokablogin innoittamana maustoin taikinaveden kaneli- ja vaniljatangoilla.

Voi ei sekoitu ihan tasaisesti koko taikinaan vaan jää pieninä nokareina/lammikoina taikinaan (kuva yläpuolella). Minun mielestäni tämä tekee pullista kuohkeammat.

Lapset olivat mukana auttamassa.

Täytteeksi teimme aika klassisen voi/kaneli/sokeri seoksen jonka maustoimme sitruunaraasteella. Se toimi aivan älyttömän hyvin. Jouluksi maustan pullia (ja varmaan kaikkea muutakin) appelsiiniraasteella.

Sitten vain rullattiin taikina rullaksi, leikattiin kiekot ja aseteltiin uunipellille. Paistoin pullat 200 asteessa ja lopussa väriä antamaan 225 asteessa. Jätin pullat sisältä pikkasen raaoiksi ja se on se paras osa pullasta ; )

Kent halusi vielä lopuksi varmistaa että pullat olisivat riittävän makeita ja lisäsi tomusokeria.

 

Publicerad 06.10.2014 kl. 11:45

Piece 'n' Love Pizzat

Publicerad 03.10.2014 kl. 11:48

Upeat 7 päivää takana... Lotten catering!

Lauantaina (13.9) meillä oli Piece 'n' Love pizza standi Porvoossa. Aurinkoinen upea päivä seistä ulkona ja myydä 300 slicea. Olin niin onnellinen kun sain vahvistettua miten maukkaita pizzat ovat! 

Iso kiitos kaikille jotka tulivat maistamaan!

Keskiviikkona meille toimitettiin Big Green Egg grillit Piece 'n' Love keittiöön. Eli kohta alkaa pizzojen toimitus ; ) Lisää tietoa ajankohdasta ja kaikesta muusta liittyen Piece 'n' Love projektiin TÄSTÄ.

 

Myöhemmin keskiviikkona Marthat täyttivät salin Grandin Kulttuuritalossa. Olivat tulleet kuntelemaan kun puhuin minun elämäni ruokamatkastani, MasterChef kisasta, Gourmeeta Perkele kirjastani ja siinä olevasta kaavasta.

Ja minähän puhuin. Huomasin että en vain rakasta tehdä ruokaa vaan rakastan myös puhua siitä. Tämä on minulle hieno tunne!

Kiitos Marthat! Olitte mahtavia kuuntelioita ja kiitos palutteesta Piece 'n' Love pizzoista! (tarjosin makupaloja pizzoista)

 

Lauantaina olin kokkaamassa taikurin Noora Karman synttäreillä. Näin upealle ja maagiselle naiselle ei mitään tavallista mättöä voi tarjota, joten päätin tarjota Nooralle ja hänen vieraille kuusi erillaista makuelämystä suupalakoossa.

Tarjosin heille: rapeaa jättikatkarapua chilimajoneesin kera / päältä poltettua sashimi lohta, inkivääri- fenkoli salaattia, limemajoneesia ja japanilaista kastiketta / rapeeta saaristolaisleipä päällä metsäsieniä, yrttejä, tuoretta tomaattia ja karemelisoitua punasipulia / possunposkea, juuriselleripyrepedillä, keräkaalisalaattia ja kastiketta / Piece 'n' Love suolainen pizza ja vielä jälkkäri pizza. Pizzat sen varalta että yöruokaa tarvittaisiin ; )

Kiitos Noora ja kiitos ihanat vieraat!

 

 

Publicerad 21.09.2014 kl. 17:33

At Flavour Studio - Nelonen bistro eväste. Lotten catering!

Viime torstaina Miro, Mika ja minä saimme valloittaa Flavour Studion keittiön ja avasimme Neloselle 12 tunnin ravintolan.

Vieraat olivat saanneet valita minkä Miron luomista menyistä kokkasimme ja heidän valinta oli japanilainen meny.

Tarjottiin heille sashimi tunaa, pähkinäkastiketta, rapeeta salaattia ja lime/wasabi majoneesia. Pääruoaksi beef yakitori, japanilainen munakas ja japanilaisittain maustettua riisiä ja jälkkäriksi aivan uskomaton (Mikan keksimä ja luoma) Strawberrry Daifugu.

Loppuvaiheessa meillä oli vapaaehtoisia vieraita mukana keittiössä ja kuten aina vauhtia ja naurua riitti.

Girl Power! Aina mahtavaa saada apua keittiöön. Kiitos Girls!

Tältä näyttää 75 kpl sashimi viipaletta. Tuna on nopeasti paistettu hiton kuumalla pannulla ja sitten marinoitu.

Tässä treenattiin ja kehiteltiin paras tapa leikata ruohosipuli todella hienoksi.

Pojat hikoilivat lihojen äärellä.

Tässä Mika taiteilee hänen aivan upeeta jälkkäriä. Mika on nykyään minun lemppari kokki. Hän osaa kaiken, on rauhallinen, lukee ajatukseni, ratkaisee ongelmat ja on aivan ihana!

Alkudrinkkinä sitruunaruoho, sake ja gingerbeer meininkiä.

Apujoukut olivat upeasti luovia majoneesin kanssa ; )

Upea jälkkäri!

Tomi tuli vielä tarkistamaan että kaikki oli niin kuin pitääkin.

Ja ilmeestä näkee että oli ; )

Publicerad 15.09.2014 kl. 11:49

Kuvia Meri-Lapin ruokamessuilta. Lotten catering!

Kiitos että sain kutsun esiintyä upeilla Meri-Lapin ruokamessuilla! Ruoka-aineet, ihmiset ja jopa sää tarjosivat parastaan.

Lauantaina Järjestettiin kokkikurssi johon osallistui Martti ja Tuomas. Olin aivan hämmästynyt miten upeasti pärjäsivät. Tunnissa kokkasimme alkuruoaksi karitsan ulkofile carpacciota, majoneesia ja paahdettua saaristolaisleipää, pääruoaksi risottoa, viherkaalia ja upeita paistettuja tatteja ja vielä jälkkäriksi leipäjuusto, omena, chilipähkinä, kastike meininkiä.

Kiitos Martti ja Tuomas, oli hauskaa keittiössä!

Publicerad 12.09.2014 kl. 10:57

Yöjunalla Meri-Lappiin ruokamessuille!

Aivan mahtava seikkailu odottaa!

Hyppäämme junaan tänään illalla ja aikaisin huomena olemme perillä Meri-Lapissa. Siellä meitä odottaa ruokamessut jossa perjantaina vedän aktiivitempauksen ja lauantaina kokkikoulua.

Paikallisia loistavia raaka-aineita käyttäen ajattelin loihtia jotan hieman erillaista. Tästä tulee aivan mieletön reissu.

Tänään kokeilin quesadillas suomalaisittain. Rieska-leipää, leipiäjuustoa, persiljaa, poroa ja piparjuusta. Jännä kyllä se toimi aivan mielettömän hyvin ; )

 

Publicerad 04.09.2014 kl. 18:04

Eilen Espan Kokkikoulussa...

Ensi viikolla Miro pääkokkina loihdimme Miro, Mika ja minä 50 vieraalle Japanilais tyylisen illallisen. Tänään olimme Espan Kokkikoulussa treenamassa annoksia.

En voi vielä näyttää kuvia ruoasta, mutta lupaan että mahtavaa ruokaa on tulossa. Tapahtuma on ensi viikon torstaina eli perjantaina löytyy kuvia ; )

Publicerad 04.09.2014 kl. 17:45

Efter nio - filmning / kuvaukset

På torsdagen kockar jag i programmet Efter Nio på YLE 5. Med mig i köket har jag karlakarln Mårten och vi lagar riktig karlamat.  I slutet blir det girl power när Sonja kommer med och smakar.

Huomena ohjelmassa Efter Nio kokkailen Mårtenin kanssa kunnon äijä ruokaa. Paljon lihaa, teräviä veitsiä, tulta ja erittäin vähän vihanneksia. Lähetys torstaina kello 21.00 YLE 5.

Publicerad 03.09.2014 kl. 12:53

Business-päivät Messukeskuksessa. Lotten catering!

Kiitos kaikille mahtaville vieraille jotka kävivät IDÈ Group:in osastolla ja maistelivat herkkujani.

Lupasin laittaa reseptit sivulleni ja tässä tulevat (vaikka hieman myöhemmin kuin mitä lupasin!)


VIHREÄ-SHOTTI
2-3 kourallista huuhdeltuja pinaatinlehtiä
Mehua yhdestä limestä
1/4 osa tuoretta ananasta (kuori ja poista puinen keskiosa)
Kourallinen tuoretta minttua
Hunajaa maunmukaan
Noin 1 dl kivennäisvettä
Heitä kaikki blenderiin, tarkista maku ja NAUTI! 

 


LIEKITETTY SASHIMILOHI/NACHOS-LEIPÄ
Pyöreitä nachos-lastuja
Wasabi-majoneesia (resepti alla)
Sashimi lohipala jonka liekität päältä kaasupolttimella
Garia (japanilaista inkivääriä)

Wasabi majoneesi:
1 kananmuna
1 rkl wasabia
Limemehua puolikkaasta limestä
1 tl sormi suolaa
noin 2 dl neutraalin makuista öljyä (esim rypsiöljy)

Majoneesin valmistukseen kannattaa käyttää korkeareunaista kulhoa tai kannua, johon sauvasekoitin juuri mahtuu. Riko kananmuna astiaan ja lisää wasabi, suola sekä limemehu. Sekoita seosta kevyesti. Laita sauvasekoitin kananmunaseokseen ja kytke kone täydelle teholle. Pikkuhiljaa hitaasti kaataen, lisää öljy seokseen ja kun emulgoituminen on alkanut voit kaataa öljyä reippaammin. Muista nostella välillä sauvasekoitinta jotta kaikki öljy emulgoituu. Öljyn määrä vaihtelee kananmunan koon mukaan.

Maista ja tarkista suolan ja hapon tasapaino.

 

Publicerad 01.09.2014 kl. 09:33

Kokkailua Citarissa. Lotten catering!

Viime lauantaina sain suuren kunnian kokkailla hienossa Porvoon K-Citymarketissa. Paikka oli tuttu koska shoppailen yleensä aina siellä. Mahtava henkiläkunta ja kivoja asiakkaita. Myin paljon kirjoja ja maistiaisia meni aivan mahdottomasti. Hieno keikka!
Publicerad 28.08.2014 kl. 15:49

Kokkailua Vanhassa Satamassa. Lotten catering!

Tänään olin Vanhassa Satamassa kokkailemassa Exxentin osastolla. Olen aina tykännyt kunnon keittiövälineistä ja Exxentin välineet ovat juuri sellaisia järeitä ammattilaisvehkeitä joita rakastan.

Hieno päivä, paljon säpinää osastolla. 

Maria, Sini ja yours truly

 

Aina hauska kokkailla niin että saa suoraa palautetta.

Tuo keittiö oli meidän firman suunnittelema, levyille printattu keittiö. Näytti hauskalta kun oikeat esineet ja printti sulautuivat yhteen. Ensikatsomalta ei edes huomannut että kyseessä oli feikkikeittiö.

Exxentin pieni mixeri on aivan huippu. Pieni ja tehokas, olin tosi yllättynyt. 

 

Publicerad 27.08.2014 kl. 21:11

Lounasvieraita.

Tänään minulla oli ilo kokkaila Liike ry:lle. (Liike on suomalainen kansalaisjärjestö, joka motivoi lapsia koulunkäyntiin liikunnan avulla. LiiKe on edistänyt koulua käyvien lasten lukumäärän kasvua Tansaniassa jo vuodesta 2001, jolloin yhdistys sai alkunsa)

Tekevät muuten upeeta ja tärkeetä työtä!

Lounasmenu heille oli tänään:

  • Lohileivät tehty maukkaalla mallaslimpulla Henriksson leipurilta. Alla avokado / ranskankerma kreme, sitten sashimi lohipala (päältä poltettu käsipolttimella), wasabi majoneesi ja gari (japanilainen inkivääri)
  • Pizza a la Lotten (Big Green Egg). Kuvassa pizza jossa kahta eri makua - kylmäsavulohi/avokado/punasipuli/viiriäismuna JA juusto pizza jossa mozzarellaa/sisihomejuustoa/vuohenjuustoa/tomaattia
  • Salaatti jossa uunikuivattuja tomaatteja, nopeasti keitettyä tuoremaissia lime mehussa, grillattuja (Big Green Egg) rosmariini persikoita (kuvassa ennen grilliin menoa), yrttejä, eri salaatinlehtiä ja zuccini kukkia.
  • Lopuksi jälkkäripizza. Kuullostaa kummalliselta, mutta se toimii ; )

pikkasen epätarkka ; )

Kun tekee salaattia saa helposti erillaisia makuja ja koostumuksia grillaamalla, paahtamalla, marinoimalla ym raaka-aineet eri tavoilla. Ja tottakai pitää nauttia sesongissa olevista tuotteista.

Publicerad 21.08.2014 kl. 14:54