Musiikkia ja ruokaa, Gumbostrand 28.6. Tervetuloa mukaan!

Lauantaina tapahtuu!

Nyt mukaan viettämään mahtavaa lauantaita hyvän ruoan ja musiikin parissa. Hans on the bass soittaa mukaansa tempaisevaa musikkia ja minä kokkaan kunnes rokkaan ; )

Publicerad 23.06.2014 kl. 10:43

Valmistumiskekkerit Helsingissä sisäpihalla

Oli aivan mahtavan hauskaa olla kotikeittiössä laittamassa ruokaa 50 henkilölle. Onnekseni keittiössä oli paljon laskutilaa ja loistava kaasuliesi. Tarjoilu oli ihanassa miljöössä talon sisäpihalla.

Avukseni olin tällä kertaa ottanut oma äitini. Hän on oikea tehopakkaus ja saa milloin vaan tulla mukaan taas.

Menulla oli:

  • Suussasulavat aasialaiset possunposket
  • Punariisi/tomaatti/korianteri salaatti
  • Juuriseller-slaw
  • Rapeat jättikatkaravut
  • Sitruunainen mudcake korianteri ranskankermalla

 

Publicerad 23.06.2014 kl. 10:21

Taste of Helsinki 2014 - Hanna ja Lotten

Jipiiiii! Miten hauskaa saa olla! Mutta kyllä jännittikin ; )

Perjantaina pääsin Hanna Gullicshenin kanssa kokkailemaan Taste of Helsinkiin. Meillä oli puolituntia aikaa (vaikka menikin 40 minuuuttia) kokkailla mitä tahansa. Mahdollisuudet räjähtivät päässä. 

Päätin lopulta että laitan kaksi lempparireseptiä kirjastani. Karjalanpiirakka goes japan ja Hannan pyynnöstä: rapeat jätti katkaravut (ja rapeeta lohta, joka Hannan mielestä oli melkein parempaa kuin katkaravut) ; )

(kuva: safkaa.com)

Kävin myös katsomassa kun kokkailun Suomi-Ruotsi -maaottelu käytiin. Oli jälkkärin vuoro. Ruotsi oli voittanut alkuruoan ja Suomi pääruoan joten tasoissa mentiin jälkkäriin. Jännää! Tuomareina toimi Sanna Maskulin (Gloria Ruoka ja Viini) ja Kenneth Nars (ruokatoimittaja). Kenneth oli myös mukana juontamassa kun Hanna ja minä oltiis estraadilla.

Lopputulos oli se että Suomi VOITTI! Onneksi olkoon, hieno veto!

Ruotsin jälkkäri

Ja voittajajälkkäri

Publicerad 15.06.2014 kl. 11:03

Kokkailua Zum Beispielin ravintolahenkilökunnalle

Keskiviikkona sain suuren kunnian kokkailla Zum Beispielin mahtavalle henkilökunnalle. Pöydässä istui myös ravintolan taitavat kokit, joten heiman jännitti.

Menulla oli:

  • Pinnalta käsinpoltettu lohi / sous vide kananmuna / pikkelöidyt kurkkut / majoneesi / japanilainen kastike / friteerattu nokkonen
  • Pasta Linguine
  • Possun poskea 48 h sous vide / juuriselleri pyree / sous vide kevätsipuli / portviini kastike (kevyellä aasialaisella vivahteella)
  • Sitruunamutakakku / basilikalla maustetulla ranskankermalla

Sous vide menetelmä tarkoittaa sitä että ruokaa valmistetaan matalassa, tarkasti kontrolloidussa lämpötilassa, tyhjiöpakattuna. Ravintolat käyttävät sitä paljon ja nyt minäkin olen hurahtanut siihen. 

Kokkailin Zum Beispielen omassa keittiössä ja nyt tiedän minkälaisen keittiön haluan. Se on upea ja erittäin toimiva. Vieraat istuvat samassa salissa joten he voivat seurata kun ruoka valmistuu. Todella hauskaa! Toivottavasti saan kokkailla sielä uudestaan.

Publicerad 15.06.2014 kl. 10:41

Aloha - Tiki catering keikka perjantaina!

Perjantaina minulla oli kunnia kokkaila ruokaa 50-vuotisjuhliin Tanssisaaressa Porvoon saaristossa. Mahtava paikka, siellä kannattaa järjestää juhlia!

Synttärisankarilla oli erinomainen maku ja järjesti juhlat tiki (Hawaii) tyyliin ja menuulla oli jättikatkarapuja, paellaa (vaikka ei ole tiki tyyliä, mutta kun se on niin hyvää) ja upsidedown ananaskakkua. Yöruokana lohduttavat hotdogit 50-luvun tyyliin.

Luottoapurini Bifi ei valitettavasti pääsyt paikalle, mutta apuun riensi Klaus, Mats ja Maria. Tämä tiimi toimii ; )

 

Publicerad 09.06.2014 kl. 17:26

Kaksi julkkista ja yksi Lotten

Pääsen kokkailemaan kesällä kuvattavassa telkkarisarjassa. Huikean hauskaa! En saa kertoa asiasta tämän enempää, mutta ilmoittelen kun tulee telkusta syksyllä.

Publicerad 03.06.2014 kl. 12:28

Salaista tuotekehittelyä Tallinassa...

Perjantaina matkustin Tallinaan tutustumaan mahdolliseen tuotantopaikkaan tulevalle uudelle tuotteelleni. Kiinnostavaa ja opettavaista.

Publicerad 02.06.2014 kl. 19:07

Eilinen after party meininki!

Suurkiitos Mia ja Jomppa että saatiin järjestää lehdistöjulkkarit Made in Kalliossa. Paikka oli aivan täydellinen.

Ja kiitos Kombo ravintolalle että avasitte keittiön uudestaan meille, nälkäisille juhlijoille. Oli taivaallista ruokaa!

Publicerad 29.05.2014 kl. 17:09

Julkkarit!

Kiitos kaikille! Oli aivan supermahtava fiilis! 

 

Publicerad 29.05.2014 kl. 12:27

Radio SuomiPop ja minä

Eilen sain olla mukana Popstudio ohjelmassa Samin ja Millan kanssa. Ovat muuten aivan super tyyppejä. 

Sain tehtäväksi viedä heille pientä syötävää joten laitoin heille yksi minun lemppari ruoistani "Karjalanpiirakka goes Japan". 

Samille maistui!

Sillä välin Milla pääsi tutustumaan Gurmeeta Perkele keittokirjaani. Hänellä on ainakin iloinen ilme kun sitä lukee...

Oli mahtava haastattelu. Kiitos Sami ja Milla! ; )

Publicerad 27.05.2014 kl. 14:39

Paljastuu syksyllä...

Täällä kehitetään keksimääni tuotetta tuotantokuntoon.

Syksyllä "coming to a kahvila near you".

 

 

Publicerad 27.05.2014 kl. 13:41

Voihan perkele : )

Publicerad 26.05.2014 kl. 15:09

Suomipop

Tänään klo 15 vierailen Radio Suomipopissa! Tuunatkaa itsenne kanavalle mikäli haluatte kuunnella pölinöitäni!

 

Publicerad 26.05.2014 kl. 13:06

Festmat i Borgåbladet

I Lördagens BBL kockar jag kalasmat med med Anders Wikström (vinnaren av årets Koko Suomi Leipoo). Han är faktiskt otroligt skicklig på bakelser och kakor. 

Publicerad 25.05.2014 kl. 10:08

Aamulla haastattelu ja illalla syömään tyttöjen kanssa!

Tehtiin pientä juttua kesällä ilmestyvään lehteen. Sain kokata ja puhua ruoasta, eli lempipuuhissa.

Illalla sitten syömässä Brondassa (ekaa kertaa) tyttöjeni kanssa. Ei ehditä tavat hirveen usein, mutta aina kun onnistutaan siinä on aivan prkleen hauskaa ; )

Pahoittelen että jotkut kuvat ovat hieman epäskarppeja, mutta naurettin ja puhuttiin niin paljon...

ja beef tartar jäi kokonaan kuvaamatta. Se oli niin hyvää että en ehtinyt. Se vain loppui!

Bye! ; D

Publicerad 23.05.2014 kl. 09:44