Kassleria "kiinalaisilla" mausteilla

Vein Kentin leikkimään kaverin luokse ja löysin K-Supermarketin jossa en ollut ennen käynyt. Rakastan mennä uuteen kauppaan tekemään löytöjä. Usein kaikki kaupat myyvät samoja tylsiä tuotteita, mutta melkien kaikista kaupoista voi tehdä jotain pieniä jänniä löytöjä. Niitä pitää vain jaksaa etsiä.

Tämä kauppa yllätti minut oikein hyvillä vihanneksilla ja yrteillä. Ei mitään mullistavia, mutta oikein hyvän laatuisia. Eli nostin ostoskoriin vihreitä vihanneksia joista päätin tehdä nopean wokin, hitaan lihan viereen.

Possunkylkeä heillä ei ollut, mutta onnekseni löytyi hieno pala kassleria. Paloittelin lihan kuubeiski ja paistoin oikein kuummassa pannussa niille kauniin pinnan. Tätä vaihetta ei kannata ohittaa. Kunnon pinta antaa paljon makua ja väriä annokseen.

Mausteiksi tuli: inkivääriä, valkosipulia, punasipulia, kanelitanko, tähtianista, hunajaa ja tamarin"tahnaa". Liemi: valkoviintä, sojaa, vettä.

140 asteeseen unnin noin 2.5 tuntia, kunnes liha on niin mureeta että se "sulaa suussa".

Sitten valmistin vihannekset. Vihreät wokkasin nopeasti juuri ennen tarjoilua. Munakoison ja punasipulin uppopaistoin rapeaksi ja viherkaalin laitoin uuniin "chipseiksi".

Tässä valmis annos (vain viherkaali chipsit unohtui kuvasta)

Vahingossa maistoin näitä kahta yhdessä. Aivan mahtavan hyvää!! ; ) Viherkaali chipsit ja maitosuklaa pääsiäismuna! Uusi jälkkäri?

Publicerad 14.04.2014 kl. 12:18

SuccèMorgon

Ett stort tack åt hela SuccèMorgon teamet: Janne Ted och Fredrika! Ni är helt kung och tack att jag fick vara med.

Att tala på radio är bland det roligaste man kan göra. Jag lovar!!

Bjöd teamet på Japanska karelskapiroger som jag smaksatte med strimlad morot och vårlök, wasbai majonäs, gari (japask ingefära) och rostade sesamfrön. Fredrika och Janne uppskattade dem stort och tom. Ted (som hatar fisk och aldrig ätit sushi) åt två stycken ; ) 

Så det var en succè! 

Pirogerna kommer att finnas i min kokbok som utkommer i början av maj. Där finns det bättre bilder på dem ; )

Publicerad 11.04.2014 kl. 13:12

Radio X3M 07.00 - 10.00

Imorgon skall jag vara gäst på radio Extrem mellan 07.00 och 10.00. Med god tur kommer jag att vakna vid något skede av programet och säga nånting vettigt. Men roligt skall det bli! Tuna in!
Publicerad 10.04.2014 kl. 21:24

Radio Aalto aamuhaastattelu 7.4.14

Tässä maanantaiaamun haastattelu radio Aallossa KLICK HERE

Puhutaan mm. MasterChef kisasta ja minun tulevasta kirjasta. Haastattelu kestää noin 12 minuuttia.

Publicerad 09.04.2014 kl. 14:19

Tiistai oli taco-ilta

Kent ilmoitti viikonlopun aikana että hän ei ollut koskaan syönyt tacoja. Tämä tilanne piti heti korjata ja näin syntyi taco-tiistai! (en ole kyllä varma että toistuu viikottain) ; )

Tacot ovat helppoja ja nopeita valmistaa. Niin helppoja että päätin opettaa lapsille niiden tekeminen.

Veitset ja leikkuulaudat esille ja valmistelemaan. Tacojen täytteeksi valittiin eilen: kirsikkatomaatttia, kurkkua, salaatinlehtiä, avokaadoa, kevätsipulia, paistettua jauhelihaa (paistettu voissa, valkosipulin ja punasipulin kera), silmusalaattia (ituja) ja basilikaa. Sitten mausteeksi vielä taco-kastike ja minulle chiliä ; )

Prepattiin raaka-aineet ja laitettiin kaikki omiin kulhoin, näin jokainen sai itse valita mitä haluaa syödä. Sitten vain taco-kuoret uuniin pikaisesti ja taco-tiistai oli katettu. 

Ja oli muuten kivaa laitta yhdessä. Nyt Kent haluaa laittaa tacoja ystävilleen :)

Publicerad 09.04.2014 kl. 13:07

Kokkailua Sanomatalossa

Eilen, maanantaina, aloitettiin aikaisin aamulla. Klaus ja minä pakattiin auto kello 6.00 ja kaasuteltiin Helsinkiä päin. Napattiin Hanna mukaan kyytiin ja kello 7.00 ruvettiin kokkailemaan.

 

Tänään huipentuu MasterChef Suomen jännittävään finaaliin. Eilen päästiin kokkailemaan omille radiokanaville ja mukaan maistelemaan pääsivät myös MasterChef radiokisan voittajat.

Minä sain kokkailla Radio Aallolle, Hanna Radio Popille ja Miro Radio Rockille. Olin saannut hieman taustatietoa että Aallon juontajat syövät mielellään raikasta ruokaa missä on paljon makuja. Tässä tarjoamani meny:

Vihreä aamu-shotti (tuoreananas, minttu, pinaatti, lime)         Vietnamilainen kevätkääryle, täytteenä mm. japanilainen omeletti  ja dippikastike. Liekitetty sashimilohi, garin, japanilaisen kastikkeen ja kurkkusalaatin kera. Yrtticarpaccio silmusaalaatin ja limemajoneesin kanssa. Myslineliöt paahdettujen kookoslastujen ja kuivattujen karpaloiden kera

MasterChef radiokisan voittajat Mikko ja Elisa Suhonen (hieno sukunimi) ovat suuria japanilaisen ruoan ystäviä, joten oli hauska tarjota ruokaa heille. 

Radio Aallon juontajatkin diggailivat ja meillä oli mukava rupatteluhetki.


 

Publicerad 08.04.2014 kl. 19:39

Tikusta asiaa

Talomme virallinen drinkki on aina ollut gin & tonic. Tärkeää on aina ollut että on täydelliset lasit (ohuet 60-luvun, ihanan väriset Iittalat...), lime ja Schweppes tonic. Itse ginin merkki ei ole yhtä tärkeä tässä drinkissä. Sitten kun juodaan dry martinia niin ginilläkin on väliä.

Nyt drinksuilu kuitenkin saavutti uudet sfäärit kun peliin tuli oma drinkkitikku : )

Sain nimittäin eilen lahjaksi 1000 Lotten.fi -drinkkitikkua!! Kiitos Simon ja IDÉ! 

Publicerad 08.04.2014 kl. 19:29

Radio Aalto!

Huomena aamulla kokkailen radio Aallolla. 

On aina erillaista kokkailla heti aamusta ja vielä radiossa. Mutta kun fiilistä on riittävasti tulee varmasti hyvää!

Kirjoitan lisää huomena. Klaus on ottamassa kuvia joten hienoja kuvia tulee myös.

Hyvää yötä!

 

 

Publicerad 06.04.2014 kl. 22:14

Det lönar sig att bo i Borgå!

Först till Borgå Fiskhus och köpa den finaste laxen. Verkligen fin fisk och underbar betjäning. Fick laxen inpackad i is för att den säkert skulle hålla sig kall och perfekt för sashimi (rå fisk på japanskt vis). 

Sen raka vägen till köttbutiken Herek och när jag svänger in på gården står Michael Björklund där och grillar! Han är så ljuuvlig!

Blev bjuden att fara och kocka med honom till Åland. Så nu vet vi vart jag far under sommaren ; )

Tack Borgå Fiskhus och Herek att ni ordna detta roliga tillfälle för oss Borgåbor att få träffa härliga Michael! 

Food brings people together ; )

Publicerad 04.04.2014 kl. 15:50

Porvoon kalatalosta tänään!

Tuoreita, mehukkaita, makeita ja aivan ihania katkarapuja löytyy tänään Porvoon Kalatalosta.

Siellä oli muutenkin tiskit täynnä ihania herkkuja. Tänään kannattaa syödä meren antimia.

Illalla syödään katkarapuja ja ihanaa espanjalaista makkaraa, jonka äiti toi matkaltaan. Tämä on muuten parasta sormiruokaa. Lapset tykkää : )

Kastikkeena majoneesia jota maustan kolmella tavalla. Limellä, chilillä ja valkosipulilla. 

Tässä helppo resepti perusmajoneesille:

Majoneesi (noin 2 ½ dl)

1 kokonainen kananmuna
1 tl dijon -sinappia
½  tl suolaa
2 tl sitruunamehua, tuorepuristettua
noin 2 dl neutraalia öljyä, esim. rypsiöljyä (ei kylmäpuristettua)

Oman majoneesin tekoon kannattaa käyttää koko kananmuna niin on helppo onnistua. Perusmajoneesia voit maustaa erilaisilla mausteilla eri käyttötarkoituksen mukaan. Kokeile lisäämällä esim. tuoreita yrttejä, sahramia, valkosipulia, avokadoa, punaviiniä (sitruunan sijaan) jne. 

Majoneesin valmistukseen kannattaa käyttää korkeareunaista kulhoa tai kannua, johon sauvasekoitin juuri mahtuu. Riko kananmuna astiaan ja lisää sinappi, suola sekä sitruunamehu. Sekoita seosta kevyesti. Laita sauvasekoitin kananmunaseokseen ja kytke kone täydelle teholle. Pikkuhiljaa hitaasti kaataen, lisää öljy seokseen ja kun emulgoituminen on alkanut voit kaataa öljyä reippaammin. Muista nostella välillä sauvasekoitinta jotta kaikki öljy emulgoituu. Öljyn määrä vaihtelee kananmunan koon mukaan.

Tältä näyttää tuore (ei pakastettu, kyllä keitetty) katkarapu. Sillä on hienot ehjät, pitkät viikset ja paljon ihanaa mätiä. Tuoksu on raikas ja merellinen.

Publicerad 03.04.2014 kl. 09:55

Världens finaste kort...

Fick två kort igår.

Detta kort är av Malena, Kims komppis på dagis. Hon ville göra mig glad igen när jag var lessen och grät på tv:n på tisdagen när jag föll från MasterChef.

Tack så mycket, Malena! Kortet är härligt och gör mig mycket glad : )

Senare knackade Paola på dörren och kom in med en flaska bubbligt och ett helt ljuvligt kort, som gratulation till placeringen. Paola, du är härlig!

Jag är så tacksam och lycklig, jag har världens härligaste mäniskor omkring mig. Tack så väldigt mycket till er alla!

 

 

Publicerad 03.04.2014 kl. 09:43

MasterChef kisassa tuli pronssia!

Olen erittäin onnellinen että osallistuin MasterChef kisaan! Kokemus oli huikea ja kisa on avannut monet ovet ruokamaailmaan. Ja juuri sitä lähdin kisata hakemaan, mahdollisuuksia muuttaa elämäni enemmän ruokapainotteiseksi.

Pääsin mm. Pekka Terävän ravintola Oloon harjoittelemaan. Ravintola Olo uusi niiden michelin-tähden jälleen tänä vuona. Eli taso on taivaallinen : )

Tässä vähän fiiliskuvia iltatyöstä yhdestä Olon keittiöistä.

Keittiössä valmistelu ja järjestys on kaikki kaikessa. Kun tarjoilu alkaa ei ole varaa virheisiin tai viivästyksiin.

Näin viimeistellään liha juuri ennen tarjoilua. Annetaan pintaan väriä ja valellaan makua ja mehevyyttä niin paljon kuin mahdollista.

Esillepano, wow! Oli kunnia saada olla mukana.

Täydellinen jälkkäriannos! Vastustamaton!

Kiitos Pekka! Olet rohkea mies kun päästit minut keittiöösi ; )

 

Publicerad 02.04.2014 kl. 14:43

Läst i Borgåbladet idag...

Jätte roligt att bli intervjuad och det känns mycket overkligt att se sig själv i tidningen. 

Jag är super glad över alla otroliga möjligheter jag fått vara med om!

Klicka HÄR för att läsa hela artikeln på bbl.fi

 

Publicerad 01.04.2014 kl. 11:50

Kolmas kerta toden sanoo...

Olen taas elävien kirjoissa, mutta kyllä oli pitkä ja kauhea mahatauti! Kahdeksan päivää ja kolmesti sairaalassa tiputuksessa!

Haluan tässä välittää suuuuuren kiitoksen Porvoon sairaalan henkilökunnalle. Olette aivan mahtavia! Kiitos että olette olemassa!

Tänään oli toisenlainen ylläri tiedossa, talon lämmityöljy nimittäin loppui.  Nyt tulee siis vain kylmää vettä eika lämpöäkään tule.

Kylmän suihkunkin kestää mutta talo on pidettävä jokseenkin lämpimänä. Päätin ruveta kokkailemaan.

Lihaa, vihanneksia, hiivaa, voita, maitoa... Kyllä näillä saadaan talo lämpimäksi!

Jotta olisi lämpöä ja tunnelmaa laitoin grillin (Big Green Eggin) päälle. Sinne iso palan possua noin 2 tunniksi miedolle lämmölle.

...noin kaksi tuntia myöhemmin

Wokki-vihannekset, ready!

Valmis annos.

Sitten uuni päälle lisämään lämpöä ja ihanaa tuoksua, korvapuusteilla. Ja kaneli/sokeri/voi "täytettä" ei säästellä ; )

Pullista tulee ihanat kun laittaa ne muffinssivuokiin. Se on tosi näppärää.

Mahtavaa sunnuntaita ja alkavaa viikkoa kaikille : )

 

Publicerad 30.03.2014 kl. 20:10

Terveisiä sängyn pohjalta

Sain jostain hurjan vatsataudin ja olen ollut ihan poissa. Olin tiputuksessa sairaalassa viikonlopun aikana pariin otteeseen. 

Klaus on ollut ihan kiinni duunissa mutta onneksi siskoni Maria on ollut suojelusenkelini ja kuskannut minua sairaalaan ja pitänyt minusta huolta.

Jouduin perumaan torstain keitteringduunin ja se harmittaa. 

Mutta tästä voisi saada hienon lööpin: "Masterchefkilpailija sai ruokamyrkytyksen omasta ruoastaan!" ...tai jotain sellaista : )

Palailen heti kun jaksan! 

 

 

Publicerad 24.03.2014 kl. 20:34