Söndagspasta

10.10.2011 kl. 12:02
Kommentarer (5)
Oj så skoj med nya matvideon, made my day, nu har jag helt crazyga pasta cravings! Era delikatessmatsvideon ger alltid sån inspis att gå till hallen och sen komma hem o koka ihop nåt snuskigt gott :) Varför mjölbojkotten?
Bibbi10.10.11 kl. 17:29
Tack för de snälla orden! Vi har jätte roligt när vi gör dem och sen får vi ännu äta när vi är klara ; ) Vi äter mindre mjöl för vi undviker kolhydrater. Vi mår ganska bra av det, men ibland njuter vi av dem.
10.10.11 19:38
Du har så roliga videon tycker jag! Älskar stämningen! Jag tänkte ordna en frågestund själv. Liksom åt dig. 1. När har du börjat laga mat/baka? Vilket är ditt första minne om det då du laga mat/baka? Eller vad tycker du att var bäst i matlagning? 2. Har du gått matlagningskurser/utbildning? 3. Varifrån får du din inspiration? 4. Vilka är dina bästa tips i köket? Niksi-Pirkka alltså! 5. Har du ett bra recept för foccaccia-bröd? (Jag ska göra det till lördagsbrunchen, ups.) 6. Vad är inne i matlagning år 2011? Ha det bra!
tubbs.ratata.fi12.10.11 kl. 20:18
Hej Tubbs, toppen att höra från dig. Wau, vilka frågor. Sjutton oxo, man måst riktigt tänka efter... Here goes nothing ; ) 1. Matlagningen har nog lite krypit långsamt på mig ända sen jag var riktigt lite. Första minnena av att laga mat är med min Mofi när vi gjorde griskotletter i grädd sås med karameliserad lök. Oj, det borde jag laga! Har inte ätiti det på år! Det bästa var att vara tillsammans i värmen och alla härliga dofter. 2. Har inte gått några kurser. Har bara haft inspiration och många misstag. 3. Mycket inspiration kommer från vad jag är sugen på, men mest från råvaror jag hittar eller blir bekant med via restauranger, tidningar, bloggar osv. 4. Tips i köket, hmmm... Det finns många och jag försöker alltid få en eller två per matvideo, men två som alltid funkkar är: laga mat med händerna (känn på maten) och smaka på maten medan du lagar! 5. Med bröd gäller alltid rätt mängder och mycket kärlek och knodande. Och gör inte degen för hård och var inte rädd för att lägga på foccacian (före ugnen) mycket olivolja smaksatt med krossad rosmarin timjan och vitlök. Och fingersalt på hela härligheten. Du måste berätta hur det går!! 6. Inne är såklart: lottens matvideon! Hahaaa ; ) Nää, men för mig är det viktigt att råvarorna smakar och kommer till sin rätta. Gärna lokala, men lyckas ju inte alltid. Tack Tubbs, det här var super!!
13.10.11 14:19
Oj tack för de fina svarena! Jag kommer ihåg då jag var 5 eller 6 år kanske så gjorde jag makaroner i smyg åt mig. Fyllde lavoaren med varmt vatten och la varmt vatten i en plastkastrull vi annars lekte med. I med makaronerna och så vänta. Och vänta. Och vänta. Dom blev ju inte goda, men det var min favorit makaroner! Jag ska göra den bästa foccaccian i hela världen! Det här var roligt. Vi måst ha flera frågestunder!
tubbs13.10.11 kl. 22:00
Tänker själv testa på fuckoffcia! Kuulemma sjukt bra!
Klaffen18.10.11 kl. 10:21
Thank you! We got a pasta machine at Christmas. It reminds of your pasta machine and got lots of inspiration to make pasta right away!!
Jenna04.01.12 kl. 17:47