Nudelsoppa del 1 och 2

Publicerad 26.01.2011 kl. 10:08
Varm, fräsh och full av goda smaker är denna snabba nudelsoppa. Filmen fortsätter i del 2! Jag har blivit ombedd att skriva ner recept till mina filmer. Vilket ju är en toppen idè när man lagar mat ; ) Receptet under del 2.

Udon nudlar eller andra nudlar man kanske har i skåpet
Lax, ca 3 cm tjocka bitar så de blir saftiga i mitten
Torra shiitake svampar, blötläggda i varmt vatten ca 20 min. Ta bort foten!
Strimmlad morot
Vita biten av vårlöken, skuren i tunna ringar eller strimmlor
Röd chili, som man grillar så skalet på för att få söt god smak och skalet lätt loss.
Lime att pressa på portionerna. Använd även lime skalet i buljongen, men bara gröna skalet inte det vita som ligger under. Ta bort lime skalet före servering. Eller riv i skalet då behöver man inte ta bort något.

Buljongen
Hett vatten, vart man lägger i:
Höns- eller grönsaksbuljong
Riven vitlök
Strimlad ingefära
Krossad limegräs / citrongräs
Fish sås, den illa lukatande såsen. Finns nuförtiden i nästan alla butiker
Skaftena av vårlöken, strimlade
Salt vid behov
Man kan såklart använda soya, men det färgar buljongen mörkare och det ville jag inte idag ; )

Måttena är enligt smak och tycke så testa er fram. Var försiktiga med ingredienserna som har salt i sig tex fish såsen. Sätt lite i taget.
Och kolla hettan i chilin så att man inte förstör maten med chili eld : )

Koka och kyl nudlarna.
När buljongen har tagit åt sig all smak lägger man i svampen och moroten. De blir klara undertiden man steker fisken snabbt.
Lägg upp. Mmmmmmmm...
Kommentarer (1)
Spamfilter
Skriv siffran 5 med bokstäver:
Nudelsoppa med lax. Välgjort program, ledigt och skickligt. Klara beskrivningar och toppen god och mångsidig mat - blir så hungrig. Kan just tänka mej att den smakar efter två timmar i pölen. Måste prova reseptet en vacker dag.
Torreiafrika27.01.11 kl. 13:20
tack papi : ) har du några önskemål för söndagens lunch? lite finsk mat före det blir cocking banans, ugali och hääärliga mangon.
27.01.11 17:06