Marian glögi on upein glögi koskaan!

Publicerad 15.12.2014 kl. 20:27

Kun on pimeetä ja kylmää saa juoda glögiä. 

Aamusin kun on pakko herätä aivan liian aikaisin, kouluun ja töihin, lämmitän meille kaikille ihanaa glögiä. Sillä pääsee lämpimään, ihanaan alkuun vaikka sisällä onkin hieman viileetä kun minä aina säästelen lämmitysöljyä ; )

Iltaisin voi sitten lämmitellä kroppaa ja sielua toisella kupillisella, kynttilän valossa. Näin ei pimeys pääse rasittamaan, vaan nautitaan siitä.

Glögejä on jokaisen makuun ja niitä on ihana kokeilla. Ja kokeiltu ollaankin. Nyt luulen että olen löytänyt oman lempparini. Se on siskoni Marian keksimä glögi tälle vuodelle. Se on viikonloppuja ja pyhiä varten, sillä tässä nautitaan glögi alkoholilla.

Maria pyysi muistuttamaan että määrät ovat suuntaa-antavia ja että kaikki on omasta mausta kiinni.

Marian glögi

Aloita tekemällä glögipohjaa:

Appelsiinikuorta yhdestä appelsiinistä, vain oranssia osaa (pintaa)

2 kpl kanelitankoja

6 kpl neilikoita

6 kpl kokonaista vihreää kardemummaa

1 dl intiaanisokeria tai muuta vastaavaa sorttia

1 dl taatelaita

4 dl vettä

Nämä kaikki keitetään yhteen noin 5 minuuttia ja annetaan seistä yön yli huoneenlämmössä. Neste siivilöidään seuraavana päivänä ennen käyttöä.

Ennen tarjoilua (määrät / kuppi):

3/4 osaa punaviiniä

1/4 glögipohjaa

noin 2 rkl Cointreau appelsiinilikööriä

Lämmitä miedolla lämmöllä ja maista. Tässä vaiheessa voi lisätä sokeria jos haluaa.

Ja maku on aivan mahtava!

Kommentarer (0)
Spamfilter
Skriv siffran 8 med bokstäver: