Lohta, tomaattia ja kurkkua = mahtavaa!

Publicerad 09.03.2015 kl. 14:49


Näin viime viikolla kun Masterchef Australiassa tekivät tämän annoksen ja innostuin kokeilemaan.

Tein vain pienen muutoksen. En käyttänyt pinaattia vaan lisäsin annokseen kurkkua antamaan hieman rapsakkaa koostumusta. Kastikkeesseen lisäsin basilikaa.

(pahoittelen sottaista lautasta) ; )

Tein nämä alkuruokina, mutta niistä saa helposti pääruokia lisäämällä kokoa. Resepti on alkuruoaksi yhdelle.

150 g tuoretta lohta, paksusta keskiosasta

Mietoa oliiviöljyä, kunnes lohipala peittyy

Ripaus sormisuolaa

Valmista lohi sous vide menetelmällä 37 astetta 40 minuuttia.
Jos sinulla ei ole sous vide vehjettä, tee näin: Lämmittä kattilassa (valitse kattilan koko annosmäärän mukaan) oliiviöljy 37 asteeseen. Aseta suolalla maustettu lohi ruumiinlämpöiseen öljyyn ja anna valmistua hellästi 35-40 minuuttia.

(kalapalat vakumipussissa menossa sousvide koneeseen)

Preppaa sitten kurkku.

1/4 osa kurkkua
Kuori ja poista siemenet pienellä lusikalla. Leikkaa pieniksi kuutioiksi (suunnilleen samankokoisiksi, se on kaunista!). Mausta pienellä määrällä suolaa. Laita kylmään odottamaan.

Tomaattikastike
(yhdelle)

200 g kirsikkatomaattia
n. 10 kpl basilikanlehteä
0.5 tl sormisuolaa
n. 15 g kylmää kuutioitua voita

Laita ainekset (paitsi voi)tehosekoittimeen ja soseuta pari minuuttia. Siivilöi hienon siivilön läpi. Älä paina tomaattisosetta voimalla läpi vaan varovaisesti käännellen valuttaen. Lämmitä kastike kattilassa miedolla lämmöllä ja vatkaa voikuutiot (ei kaikki kerralla) sekaan. kastike on valmis kun kaikki voi on sulanut kastikkeeseen. Tarkista suola.

Mustapippuria vielä vähän valmiin annoksen päälle.

Tämä annos toimii vaan niin hyvin. Tulen todellakin tekemään sen uudestaan!

 

Kommentarer (0)
Spamfilter
Skriv siffran 5 med bokstäver?