Vårens första hamppare

Publicerad 18.03.2015 kl. 17:03

Kunde grilla hamburgarna ute i endast långärmad t-sjorta. Ganska nice!

Mina favorit hamburgare är enkla med tydliga smaker och med mycket smak av grillen. Jag använde såklart Big Green Egg. Den bara get bästa resultatet.

Allt man behöver är:

Gott maletkött, smaksatt med flingsalt

Semlor, jag gjorde mina på Piece 'n' Love pizza botten receptet

Morotsmajonäs (recept nedan)

Sallad

Bacon, bara för att det är så fans gott!

Kom ihåg att lämna biffen medium, då smakar den bäst.

Semlorna på högra sidan gjorde jag på ett recept för "det bästa hamburgar brödet", men Piece 'n' Love (till vänster) vann smak testen ; )

 

Super god morotsmajonäs:

Morotsmajonäs:

1 helt ägg

1 tsk dijon senap

1-2 tsk limesaft

0.5 tsk fingersalt

1.5-2 dl rypsolja (neutral)

2 dl grovt riven morot

2 tsk chili flingor (eller enligt smak)

Lägg ägg, senap, limen, salt i en cylinder formad skål som just passar för en stavmixer. Sätt stavmixerna i skålen och mixa ingredienserna. Håll igång maskinen och häll sakta i oljan. Häll ända tills majonäsen är ganska tjock.

Majonäsen är klar, nu smaksätter man den bara med moroten och chilin. Kolla att majonäsen har tillräkligt med salt, lime och chili.

 

Sällan smakar hamppare såhär gått. Det måste vara vädret!

 

 

 

 

Kommentarer (0)
Spamfilter
Skriv siffran 8 med bokstäver: